Uppsala kafferosteri
vår historia


Det började med en kopp, en kopp som förändrade allt!


Det var en kopp mörkrostat specialkaffe som var något helt annat. En fyllig kopp, med så mycket aromer som spreds från den och en fyllighet som inte gick att ta miste på. Det var en ordentlig mörkrost.


Men varför var det så svårt att få en bra mörkrost?


Antingen var den mörkrosten som fanns för hårt rostad, den var bränd vilket smakade därefter. Det kändes som att det var något producenterna vilje dölja. Ett dåligt kaffe blir inte bättre om man rostar det hårt…

Dock det kaffet som höll högsta kvalitén var det ingen som vågade rosta mörk, och då menar vi mörkt!


Anledningen till att vi startade Uppsala kafferosteri var enkel, vi hittade inte det kaffet som vi själva gillade och vill vi ha det finns det fler som vill ha det!


Vi var tvungna att pröva själva.

Vi har rökfyllt rosteriet, vi har bränt oss, vi har stått med ett ton råkaffe på helt fel adress, strömmen har gått med brännarna på fullt för att nämna några motgångar, men vi har lärt oss så mycket. Och tack vare alla tabbar och misstag har vi utvecklats.
Vi har skrattat, svurit långa ramsor, vi har stått helt tysta och vi har inte kunna sluta diskutera. Vi har experimenterat, prövat, analyserat, lyssnat och prövat igen.


Och varför lyckas vi?


Vi på Uppsala Kafferosteri använder oss bara av Special kaffe, som är det bästa kaffet som går att få tag på, vi rostar det långsamt i en gjutjärnsrost, i små batcher.

Det rostas, blandas, doseras, förseglas och märks med våra egna händer. Allt är ett hantverk som vi gladeligen delar med oss av till dig!


Vi tar oss tiden så du slipper, Vi kompromissar aldrig och vi står vi vad vi säger, att vi rostar mörk. Finns inte så mycket annat kvar för dig än att dricka en kopp och själv se vad vi menar! 

 

/Vi på Uppsala Kafferosteri