Uppsala kafferosteri
Uppsala Ettan
Uppsala kaffe

När du i över femton år har varit sugen på att lära dig allt om någonting, stort eller smått, blir du till slut duktig på din sak. Genom noggranna förberedelser är du alltid redo för nya utmaningar. Två personer, med samma gener, galenskap och framförallt kärlek till kaffe, gjorde att smakerna satt på första försöket.


Varför lyckades vi då med vår första blandning? Joo, vi hade de bästa råvarona. Vi hade bestämt oss för att bara jobba med Specialkaffe, som är den högsta kvalitén på kaffe som går att få tag på. 


Vi blandade i kaffe från Serra do Cabral, Chapada de Minas, i Brasilien för att ge kaffet en bra grund att stå på.

Vart började allt då? I Ethiopien såklart, där fårheden Kaldi hittade dessa skönheter, låt oss ta lite av det också! 

Det blev Heirloom Sidamo bönor från Sidiamo i Etiopien. 

Och ett kaffe som vi tidigt blivit lite förälskade i var Moonsooned Malabar. Lysssna på den blandingen bara. 


Visst har rostkurvan ändrats en heldel och lika så andelen av de olika kaffena i blandningen men grunden av blandningen är kvar. Det var enkelt att ge den arbetsnamnet nummer ett. Ett namn som senare gick över i snabbt sagt Ettan och namnet fick bli permanent. Uppsala Ettan!


Uppsala Ettan

Det här är ett mellanrostat kaffe med balanserad kryddighet och smak av nötter.