Uppsala kafferosteri
Vilka är vi

Min historia


Jag var fyra eller fem första gången jag prövade kaffe. Jag ville vara som de vuxna, som min idol, pappa! Och han drack ju kaffe så varför skulle inte jag det också?


Tillsammans med min farfar bryggde jag min första kopp, eller ja typ kaffe,det var nog mest mjölk och socker ändå. Inkurad i en filt framför en brasa jag själv fått tända skulle jag få dricka kaffe, nu skulle jag bli vuxen!


Jag kände samma doft som jag kände från mina föräldrar när de läste saga för mig på kvällarna. En doft som alltid betytt trygghet för mig. Nu hade jag en helt egen kopp! Men, direkt när det nuddade min tungspets kom skräcken. Hur kan vuxna dricka det här?!


Efter enträget tränande kunde jag som 15-åring droppa mjölken och grejade att dricka en kopp svart vätska som serverades i skolans kafeteria.  Men med kaffe det går ju att göra så många olika saker med en och samma produkt. Fascinationen av komplexiteten hos kaffe gjorde att jag försiktigt öppnade en dörr som visade sig skulle bli min framtid.Efter studenten ville jag ut och uppleva vuxenlivet, var det att jobba eller att dricka kaffe? Eller varför inte kombinera de två?Jag fick jobb på Arlanda inom kafébranschen och under mitt första år utbildade jag mig till Coffeemaster och Baristatrainer. Jag blev sedan butikschef och fick leva min dröm, att jobba med den bästa produkten som finns – kaffe. Men fokus hamnade bland siffrorna och jag glömde lite vem jag var. Så jag bytte till ett litet café i Uppsala, där jag fick börja om och hitta passionen igen!Men jag insåg att det jag ville ha inte fanns där, den högsta kvalitén på bönor som rostas till en ordentlig mörkrost. Ett kaffe som inte var bränt, men väldigt välrostat. En ny idé var född och resan därefter är som vi säger, historia!


 

Vår historia


Vi är sex personer i vår aktiva familj där mat och dryck alltid har varit i centrum. Idrott, hantverk och allt som innefattar praktiskt arbete med händerna är något vi alla gillar. Att få skapa, pröva och testas, var och en på sitt eget sätt, är något vi brinner för. Oftast individuellt, med där vi kan dela med oss till varandra.Det har lagats mat och bakats i stora mängder hemma hos oss, både till både vardag och till fest, där riktiga råvaror och smaken alltid kommit först. Råvarorna kan vara enkla, men de ska vara fräscha och av bästa kvalitet. Vi har alltid samlats vid bordet och delat med oss av dagen och allt mellan himmel och jord. Tyst har det aldrig varit runt vårt matbord, det finns alltid en historia som vi vill dela med oss av.  Att tillsammans få upptäcka smaker och uppleva nya saker i våra liv har varit en gemensam drivkraft, där vi går från ord till handling. Upplevelser och smaker får vi inte för mycket av.

 

Med dessa drivkrafter har vi rest världen över och upplevt många nya smaker. Kaffet har följt oss från det att vi gick på utflykt i närliggande skog med kaffe och en smörgås på grillplatsen, en kaffepanna i fjällen, och någon bensinmack som serverar en koffeinvätska, till att vi alla provar specialbrygder på kaffe i Asien, tar en av varje på menyn eller en allt för klyschig espressodryck i Venedig.Viljan att våga testa nytt, att vilja ha ett riktigt bra kaffe, ledde så småningom till att vi hade många olika sorters kaffe hemma som vi beställde från alla möjliga rosterier. Vi la större och större vikt vid att kaffet verkligen skulle smaka gott.En vision om att sätta Uppsala på kartan som staden där det godaste kaffet finns, en stad som har nästan allt. Gå tillbaka till tradition och där allt var hantverksmässigt gjort, precis som vi vill ha de. Att skapa ett kaffe med en själ!Efter lite betänketid var vi alla överens: Vi köper en kafferost och börjar göra vårt eget unika kaffe, för att skapa exakt det kaffe vi tycker är godast och med bönor av högsta kvalitet. Våra egna märken, som kräver hantverksskicklighet och mod att våga tänka nytt. Det är det som idag är Uppsala kafferosteri!

 

Din historia


All vår lek, alla våra skratt och alla timmar av jobb. De medvetna och omedvetna steg till dagen vi hamnat på idag.


Du sitter självklart på din egen historia som även den innehåller massa skratt och kärlek. Hur den har utspelat sig och vad som gjort att du är den du är idag är det bara du som kan säga.


Vi vill sprida glädje och passion och ofta så börjar en historia med en kopp kaffe. Vad du har i koppen framför dig kanke inte är det som är viktigast för dig, men vi vet att en stund med bra kaffe blir gärna en längre stund.


Och vad jag vet börjar ofta en bra historia med ett bra kaffe!Nu skriver vi morgondagens historia!


Varmt välkomna till oss på Uppsala Kafferosteri!