India Robusta Kaapi Royale
Fakta
Land: Indien
Region: Karnataka State & Kerala State
Producent: Små till mellanstora farmer
Höjd: 700 – 1,600 m ö.h.
Bönor: C x R, Selection 274
Skördperiod: November – Mars
Klassificering: Kaapi Royale AA scr. 18
Process: Tvättat
Övrigt: Finaste urvalet från Indiens Robusta-hotspots
Enligt legenden så var det på tidigt 1800-talet som Baba Budan stannade till i hamnen i Mokka i Yemen på sin färd till Mecca. Där hittade han ett kaffe träd och tog sju bär från trädet och gömde de i sin turban. Han tog sedan dessa bär tillbaka till Indien och planterade dem i Karnataka. Och det är där allt Indiens kaffe ursprung är ifrån.
De största bönorna av India Parchement AB sorteras ut och säljs under namnet Kaapi Royale. Redan Parchement AB är top-notch men man har alltså inte nöjt sig med det utan tagit det ytterligare ett steg längre.
Idag står detta område för 70 % av Indiens totala kaffe produktion.
I denna södra del av Indien är även peppar och ingefära något som odlas mycket, och tack vare detta sätt att odla in kryddor bland kaffeträden gör det att kaffe får sin unika smak. Det är en kryddig, nötig och örtig smak, och det ger djupet till våra kaffeblandningar.
Koppning: Ren, kryddig och örtig med viss nötighet
Telefon: 0702-38 48 37
E-mail: david@uppsalakafferosteri.se
Adress: Syréngatan 11, 753 24 Uppsala
Organisationsnummer: 55 91 31-5014
David Fichtel
Jag brinner för kaffe i alla dess former och hantverket, kulturen och leendet på andra människor.