Uppsala kafferosteri
Cava
Franskrost

Bokstavligen översatt betyder ça va "det går." Används i avslappnad konversation och kan vara både en fråga och ett svar, men det är ett informellt uttryck. De gånger jag har varit i ett fransktalande land har uttrycket ”ça va” varit min go-to fras, då jag varken talar eller förstår franska…


Men genom att avslappnat slänga ur sig det framstår man som otroligt tillbaka och självsäker, så jag kör på!


Det första kaffehuset i Frankrike öppnade år 1672 i Paris, men spola fram ett par år, närmare bestämt år 2017.

En ung man med passion för kaffe började resan då tillsammans med sin familj mot det som vi idag stolt kan kalla Ça Va!


Jag har sedan min första rostning velat ta fram en riktigt brutal mörkrost som är så förfinad men fortfarande tuff. Och tro mig när jag säger att jag har misslyckats med många batcher… eller en erfarenhet rikare.


Men inte är jag den som ger mig och tillsammans har vi lyckas med att låta all nyfikenheten, allt slit, all kunskap, alla idéer, all kärlek och alla diskussioner leda till det bättre.
Jag tillsammans med min familj hade inte lyckats om det inte varit för alla kaffenjutare där ute! Så tack, just DU är en del i det!


Detta kaffe är ännu unikt för några utvalda, men kommer gå att beställa från och med den 5:e Oktober!

Ni som har fått den och vill veta allt skriv till mig så berättar jag mer!
Eller vill du, precis som jag ibland, bara luta dig tillbaka och låta koppen föra dig på nya äventyr ut i världen?


Idag skriver vi på morgondagens historia, och vi gör det med en kopp i handen.


Bon voyage!


Receptet för en lyckad franskrostning


30% Sol och Cafe

20% Brasil

10% Java Blavn

40% Kaapi royale




Ça Va

Vårt mörkaste kaffe som vi kan stå bakom!

Detta kallar vi franskrost!