Fakta
Land: Indonesien
Region: Ljen Plateau, East Java Organisation: Estates
Framer: Blawan & Jampit
Höjd: 1.000 -1.400 m ö.h.
Bönor: Java Typica, USDA, Kartika, Catimor
Skördperiod: Maj- Augusti Klassificering: A/WP (=Arabica washed preparapation– 1x (= Screen. 17)
Process: Tvättat
Indonesia washed Java Blawan and Jampit Estate
Idag är Indonesien fjärde största kaffeproducenten i världen. Ca 85 % av East Java Arabica kaffet ägs och drivs av PTP, som är den officiella statliga organisationen som grunnades 1894 när det fortfarande var en Holländsk koloni.
De återstående 15 % är det små kaffefarmare som ägs där dem odlar i liten skala på väldigt små ytor enligt de gamla traditionerna. Jämfört med andra Indonesiska kaffen som är semi-washed (torra metoden) dessa Estate kaffen är processade enligt den våta metoden. Det leder till att smakerna påverkas då man fermenterar kaffet i ca 36 timmar. Efter detta så soteras kaffet noggrant förhand vilket leder till en väldigt jämn och ren smakprofil.
Koppning: Mellan syra, mellan kropp, lite té likt, örtig, kryddig och väl balanserad.
Telefon: 0702-38 48 37
E-mail: david@uppsalakafferosteri.se
Adress: Syréngatan 11, 753 24 Uppsala
Organisationsnummer: 55 91 31-5014
David Fichtel
Jag brinner för kaffe i alla dess former och hantverket, kulturen och leendet på andra människor.