Guatemala Antigua SHB EP Finca Medina
Fakta
Land: Guatemala
Region: San Lorenzo El Cubo, Antigua
Producent: Finca Medina
Höjd: 1200 -1800 m ö.h.
Bönor: Bourbon, Caturra
Skördperiod: December-April klassificering: SHB EP (Strictly Hard Bean),(European Preparation)
Process: Tvättat
Övrigt: Rainforest AllianceTM certified
För mer än 150 år sedan grundades det familjeägda Finca Medina som ligger i utkanten av
Antigua, en av de äldsta kaffe områden i Guatemala och känd för att producera en av de bästa
kaffe i världen. Finca Medina använder avancerad teknik inom kaffeproduktion och
jordbruks bearbetning som exempel deras droppbevattningssystem samtidigt som traditionella arbetstekniker upprätthålls.
Att vara engagerad i hållbarhet lägger Finca särskilt vikt vid genom att säkerställa välbefinnande hos sina medarbetare, att upprätthålla medvetenhet och omhändertagande av produktionsmiljön samt att
upprätthålla en hög produktion av högsta kvalitet kaffe.
Detta säkerställs genom professionlla laboratorium där nödvändiga kvalitetskontroller utförs för varje enskilt parti av detta Antigua kaffe. Genom att behålla och bevara ekosystemet och det korrekta underhållet av skuggningen på träden är av största vikt för kaffeplantagen. Därför bevaras 10 hektar mark som är oförstörd natur så att den biologiska mångfalden av flora och fauna kan blomstra och trivas utan hinder.
Koppning: Fruktigt och elegant sötsyra med en balanserad och len chokladighet
Telefon: 0702-38 48 37
E-mail: david@uppsalakafferosteri.se
Adress: Syréngatan 11, 753 24 Uppsala
Organisationsnummer: 55 91 31-5014
David Fichtel
Jag brinner för kaffe i alla dess former och hantverket, kulturen och leendet på andra människor.