India Organic Plantation A – Organic certified
Fakta
Land: Indien
Region: Keezhanthoor, Västra Ghats, Delstaten Kerala
Producent: Småfarmare från Keezhanthoor
Höjd: runt 1,500 m ö.h.
Bönor: Selection 9
Skördperiod: Mitten på September- Oktober
Klassificering: A
Process: Tvättat
Övrigt: Organic certified
Kaffeproduktionen i Indien går att spåra tillbaka enda till 1670-talet. Idag finns det fler än 250,000 odlare av kaffe i Indien och 98 % av dem är små farmer.
Den mesta av kaffeodlingen sker i de södra delarna av Indien och längs Malabarkusten i delstaten Kerala hittar vi detta kaffe.
Där finns en lång tradition i hållbar odling och det är stort biologist mångfald. Mer än 1000 olika arter av däggdjur, grodor, ormar och ödlor, som än idag får leva i sin naturliga miljö. Med temperatur skillnader på 23 – 30 grader gör detta till perfekta förhållanden att odla kaffe i.
Kaffet växer ständigt i skugga och man har även odlat in mycket kryddor bland träden, som kanel, nejlikor, muskotnöt och kardemumma. Detta gör att kaffe från just denna region ger väldigt kryddig karaktär till kaffet. Och vi använder detta singel-origin kaffe för att just ge våra kaffen en speciell och minnesvärd upplevelse.
Koppning: Kryddig, viss tobak, havrig och nötig med rund kropp.
Telefon: 0702-38 48 37
E-mail: david@uppsalakafferosteri.se
Adress: Syréngatan 11, 753 24 Uppsala
Organisationsnummer: 55 91 31-5014
David Fichtel
Jag brinner för kaffe i alla dess former och hantverket, kulturen och leendet på andra människor.