Brazil Natural Cerrado, Yellow Bourbon, Fazenda Pantano
Fakta
Land: Brasilien
Region: Patos de Minas, Minas Gerais Producent: Fazenda Pantano
Höjd: 1,150 m ö.h.
Bönor: Yellow Bourbon
Skördperiod: Maj - September Klassificering: Screen 16+, strictly soft, fine cup
Process: Naturlig
Övrigt: Tag certification
Fazenda Pantano ligger mitt i Cerrado (savannen) av centrala Brasilien i den federala staten Minas Gerais. Detta område täcker mer än 600 hektar under uppsyn av Ferrero familjen. 100 hektar i området är en permanent skogsområde som ska finnas kvar enligt Brasiliansk lag. Farmingen i området stödjer den lokala skolan och bistår arbetarna med många olika aktiviteter.
Fazeenda Pantano använder sig av en process som kallas ”eco-washing”. Direkt efter skörd så skalas bären och bönorna får torka på så kallade African sunbeds. Detta gör att mycket vatten sparas och miljö bevaras.
De är även medlemmar i The association of the Cerrado coffee farmers, vilket gör att Ferrero familjen kan garantera hög kvalité på kaffet och att det är odlas hållbart. Detta är ett ”tag”- certifierat kaffe vilket gör det möjligt att spåra allt kaffe hela vägen ner till vilken farm det kommer ifrån.
Koppning: Söt, fräsch, mjukt jordnötig men frisk syra med viss apelsin.
Telefon: 0702-38 48 37
E-mail: david@uppsalakafferosteri.se
Adress: Syréngatan 11, 753 24 Uppsala
Organisationsnummer: 55 91 31-5014
David Fichtel
Jag brinner för kaffe i alla dess former och hantverket, kulturen och leendet på andra människor.