Uppsala kafferosteri
Glad Påsk

Att dricka ur ett Kinderägg är en idé som kanske först verkar absurt, men om vi tänker lite utanför boxen kan det faktiskt vara en rolig och fantasifull upplevelse. Först och främst måste vi förstå att det handlar om att kombinera två olika sätt att njuta av livets små ögonblick: att dricka och att upptäcka överraskningar.

När vi tänker på Kinderägg kommer vi vanligtvis ihåg den spännande känslan av att öppna det och upptäcka vilken leksak som gömmer sig inuti. Den lilla leksaken är som en belöning för att ha njutit av den goda chokladen. Men vad händer om vi tar denna upplevelse till en annan nivå genom att vuxna upp det hela?


Det är här jag kommer in i bilden, jag har noga valt ut ett kaffe från Costa Rica som har en mjölkig chokladighet men en hint av söt mandarin, tillsammans med ett kaffe från Guatemala Antigua som har en lenare chokladton men lite syrlighet som drar åt citronskal och vi är ju faktiskt vuxna så blandade även i en schyst del av Monsoon Malabar för att få upp en lite mer krämighet och ta ner syran från en 100% Arabica blandning. Nu är det inte så barnslig längre, nu är det vuxet!

Nu till det barnsliga eller roliga om ni frågar mig. Har du barn så kommer du, om de deltar i ritualen, i detta läge även behövt köpa ett ägg till dem, har du inte barn säger du det i kassan som förklaring till alla de kinderägg du tog med till kassan.

Sedan tar vi ett Kinderägget och öppnar det varsamt, som om vi utför ett slags ritual. Skala av foliet på toppen och istället för att bara äta chokladen tar vi en liten tugga i toppen för att låta chokladen bli till din kopp.


Rädd för att det kommer bli kladdigt?
Dela ägget på mitten och lägg ner det i koppen för att använda det hela som en skål istället.


Att dricka ur ett Kinderägg ger en ny dimension till upplevelsen. För det första ger det oss en unik och lekfull känsla av att återuppleva barndomens oskuldsfulla glädje. Det är som att ta del av en geocache-sökning eller en skatt i en piratfilm - det handlar om upptäckten och äventyret.


Dessutom kan den lilla leksaken som vanligtvis gömmer sig inuti Kinderägget nu bli en del av vår dryckesupplevelse. Kanske använder vi den som en rolig sugrörshållare eller till och med som en dekorativ sked för att röra om i vår chokladmjölk.


Sammanfattningsvis är idén att dricka ur ett Kinderägg inte bara en handling utan en upplevelse. Det handlar om att låta fantasin flöda fritt och att uppskatta de små glädjeämnena i livet på ett lekfullt sätt. Så nästa gång du står framför chokladhyllan, varför inte ta med dig ett Kinderägg och låta din kreativitet flöda genom att dricka ur det? Vem vet vilka underbara överraskningar som väntar på dig både inuti och utanpå ägget!

Vi vet hursomhelst att din påsk börjar med riktigt gott kaffe!

Glad påsk!


Du är kanske precis som jag en som älskar högtider! Alla tillfällen som går att fira ska firas!


Tagit direkt från Google 

-"Påskens religiösa budskap är att påminna om Jesus lidande, död och återuppståndelse." 


Vad har då detta med kaffet Glad Påsk? 

Absolut ingenting, det är snarare så att jag vill fira in påsken, våren och varmare dagar! 


Detta är ett otroligt limiterat kaffe då jag just håller på att testar nya bönor. 

Har endast gjort 20 påsar av detta och vill gärna höra vad ni tycker?


Jag har rostat den till 226-228 grader och sedan blandat ihop allt till en härlig vårblandning som jag blev lätt förälskad i. 

Den fick en 6:a av 10  i rostgrad :)

 

Kort och gott vill jag egentligen mest tacka för ert förtroende av mig som rostare och självklart ge er något som inte finns på hyllan! 

Du är utvald och jag vill tacka för att ni stöttar mig, utan er hade jag inte fått göra det som jag älskar, att dela kaffeglädje till alla! 



Glad påsk! 


/David Fichtel

Rostmästare och grundare av Uppsala kafferosteri