Uppsala kafferosteri
Äntligen
tack för ditt stöd
Movember

Den 18 maj 2017 berättade min pappa för oss fyra barn att han fått cancer. Då gick luften ur mig. Det var en 50/50 prognos om han skulle överleva eller inte. Ett liv utan sin pappa var inte tänkbart. Att förlora honom fanns alltid i tanken, men att han skulle klara sig var det vi visste! Många nätter som varit sömnlösa, att se sin idol bli svagare och bli sämre på grund av strålning och cellgifter är något som jag inte vill att någon ska behöva se. Ovissheten om  framtiden var oerhört tung att hantera, beskedet skulle inte komma förrän efter avslutad behandling. Även fast han mådde dåligt, inte kunde äta och saknade ork så fanns alltid kärlek i hans ögon och hur han orkade bry sig om vad som hände i våra liv, som stannade men även var tvungna att fortsätta förstår jag inte än idag.   

Pappa är stark! Han har alltid stöttat oss barn och alltid varit där när det behövts. Även när han mådde som sämst så var det viktigaste för honom att vi mådde bra!

Nu var det dags att ge tillbaka. Alla i familjen, särskilt jag och pappa, har länge varit "kaffenördar". Men nu efter behandlingen  smakade inget kaffe gott. Ett för mörkrostat kaffe blev för kraftig och beskt vilket gjorde att det gjorde ont när han drack. Min pappa är en espressodrickare, kan vara lite ångskummad mjölk från gång till gång. Då kom tanken på att ett kraftfullt mörkrostat kaffe som fungerar för min pappa måste gå att rosta fram. Ett projekt som kunde skapa lite ljus och släppa fokus på det negativa med sjukdomen och istället fokusera på något som ingen annan lyckats med tidigare. Ett perfekt kaffe även till den sjukaste.   


Tack vare  flera kaffenördar, rosterier, vår grossist och två kemister kunde vi ta deras gemensamma kunskap och sammanställa det till en idé. Med den idéen och tanken började vi blanda råkaffet och rostade det. Hur vi blandade det, torkade ur det och hur vi rostade det är ett projekt med så mycket glädje. Vi har fått utrymma rosteriet för att det kanske blev lite väl mörkrostat, vi har skrattat åt hur snabbt man kan jobba när huvudströmmen går och vi har svurit åt hur varmt kaffe som är 235 grader  faktiskt är.


Kärleken till produkten, kunskapen och viljan att alltid bli bättre gjorde att vi tillslut fick fram en blandning som är kraftfull och nästan utan beska. Vi valde självklart att döpa den till Äntligen. Det av flera anledningar, den första och viktigaste, Pappa är idag helt cancerfri!  Den andra för att han älskar den blandningen, den tredje att vi äntligen fått bönblandningen och rostningen precis som vi vill, och fler anledningar finns... Men namnet säger allt!


Tack vare all forskning, kunskap och hjälp vi fått från sjukvården vill vi sänka all vår vinst under November 2019 på all försäljning av Äntligen kaffepåsar till cancerforskning. Utan all hjälp och kunskap hade vi inte längre haft vår pappa!


Även våra återförsäljare kommer sänka sin vinst till cancerforskning. Tillsammans kan vi besegra cancern och låta alla dricka riktigt gott kaffe!


Äntligen

Det här är ett mörkrostat kaffe med djup fyllighet, utan beska.