Uppsala kafferosteri
Brazil, Serra do Cabral, Fazenda Ecoagricola

Brazil, natural, Serra do Cabral, Fazenda Ecoagricola

Red Catuaí

Fakta

Land: Brasilien

Region: Serra do Cabral, Chapada de Minas, Minas Gerais

Producent: Fazenda Ecoagricola

Höjd: 1 100 m ö.h.

Bönor: Red  Catuaí

Skördperiod:  Maj - September Klassificering:  Screen 16+, strictly soft, fine cup

Process: Naturlig

Övrigt: Rainforest AllianceTM certified

Brasilien har varit världens största kaffeproducent i mer än ett hundra år och deras produktion har huvudsakligen varit inriktad på kvantitet. Men under de senaste 15 åren har ett växande antal producenter börjat styra sin produktion mot kvalitet. De kräver mycket ansträngning,

kunskap och teknik för att producera högkvalitativa kaffebönor för att leverera till den globala specialkaffe världen.

Staten Minas Gerais ansvarar för mer än 50% av Brasiliens kaffeproduktion.

Ecoagricolas gård ligger i norra delen av staten, en region som kallas Chapada de Minas.

Här hittar vi Serra do Cabral-platån på 1.100 meter över havet.

Familjen Flanzer startade odling i den här avlägsna delen av landet på 1970-talet med fokus på skogsbruksverksamhet. Inte förrän 2006 började dem odla kaffe, och var då en pionjär i regionen som de enda kaffeböndern i Serra do Cabral.

Ecoagricola gård är Rainforest AllianceTM certifierad och har uppnått höga hållbarhetsstandarder över åren. De har naturreservat där vilda djur kan leva fritt. Det driver också en plantskola för ursprungsträd, för att producera plantor för sina egna skogar och leverera grannskap, städer och skolor. Deras toppmoderna kaffeproduktionssystem använder sig av precisions jordbruk för att befrukta och bevattna kaffefälten. På grund av detta intensiva och noggranna arbete har Ecoagricola redan uppnått många utmärkelser, till exempel "Best Rainforest AllianceTM-certifierat kaffe av

Brasilien 2017 "och till och med en placering bland finalisterna i Cup of Excellence Brasilien 2017.


Koppning: Mandel, plommon och torkad frukt, len